Werkwijze

Werkwijze

Iedere behandeling begint met een gesprek dat ik voer aan de hand van een vragenlijst. De uitdieping van deze vragen(lijst) is bij iedereen verschillend en is afhankelijk van de klacht waar u voor komt. Als alle vragen doorlopen zijn, bekijk ik uw tong en voel ik uw pols. Aan de hand van de bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld.

Aan het begin van iedere vervolgbehandeling vraag ik naar veranderingen en kijk ik weer naar de tong en voel ik uw pols. Dit is noodzakelijk om te bepalen wat voor voortgang er geboekt is en voor eventuele bijsturing van het behandelplan.

Afhankelijk van uw klacht krijgt u een behandeling die bestaat uit acupunctuur, cupping of een combinatie van beide. Ook geef ik zo nodig adviezen met betrekking tot voeding en leefwijze.

U heeft geen verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist. Het is niet nodig om papieren, onderzoeksuitslagen of dergelijke uit het ziekenhuis mee te brengen.

Een paar tips voor een behandeling:

  • Omdat we op diverse plekken op het lichaam prikken is het aan te raden om losse kleding aan te doen.
  • Om de tong goed te kunnen beoordelen is het aan te raden voor de behandeling geen dingen te nuttigen die de tongkleur kunnen beïnvloedden, zoals koffie of snoep.
  • Kom niet met een lege maag maar ook niet met een te volle maag.