Menstruatieverstoringen

In onze maatschappij is het voor veel vrouwen heel normaal dat ze klachten ervaren in hun menstruatiecyclus. Buikpijn, hoofdpijn, rugpijn, gespannen borsten, kort lontje, voelen van de eisprong, bloedverlies met stolsels en ga zo maar verder.

De menstruatiecyclus is echter een normale lichaamsfunctie die vloeiend en regelmatig behoort te verlopen, zonder klachten dus! Te vergelijken met eb en vloed, het ene hormoon neemt toe terwijl het andere afneemt en vice versa.

Met acupunctuur kun je op een natuurlijk manier verbetering geven bij klachten voor, tijdens of na de menstruatie. Aan de hand van de klachten die er zijn kan er bekeken worden waar het mis gaat in de energiestroom. Is er sprake van blokkades, een teveel of een tekort? Met acupunctuur kun je heel mooi meebewegen in het eb en vloed, of het yin en yang, van de hormonen om zo klachten rondom de menstruatie te verminderen. Vanuit een Chinees perspectief wordt er anders naar het lichaam gekeken, vaak zie je dat als dit duidelijk wordt er meer inzicht komt in het ontstaan van de klacht. Als er inzicht is kan er zelf ook iets gedaan worden om een klacht te verminderen. Bijvoorbeeld (kleine) aanpassingen in leefstijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.