Chinees nieuwjaar; het jaar van de hond

Via mijn site wil ik graag informatie delen over de Chinese geneeskunde en de scholingen die ik doe. Vandaag een mooi moment om de aftrap te geven, het is vandaag namelijk Chinees nieuwjaar! Start van het jaar 4715 en het jaar van de hond.

Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen.
Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Het Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit kan niet voor 21 januari en niet na 20 februari gebeuren.

Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen.
Volgens legenden was Nian (“Nyehn”) een mensetend prooidier die ongemerkt huizen kon binnendringen. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood. Zij verdreven hem met explosies, vuurwerk, en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leidden tot de eerste nieuwjaarsvieringen.

Dit de uitgelezen tijd om schulden af te betalen, nieuwe kleren te kopen en het huis schoon te maken. Er wordt een feestmaal gegeten met familie en de goden worden geëerd. Ook geven de mensen elkaar cadeaus, verpakt in rood papier.

Het jaar van de hond: 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946

De Chinese astrologie is gebaseerd op de Chinese dierenriem; achtergrond en gebruik zijn vergelijkbaar met de westerse dierenriem, maar de Chinese dierenriem werkt met jaarlijkse in plaats van maandelijkse tekens. Met de viering van het Chinees nieuwjaar verandert het teken: iedereen heeft het teken dat is toegewezen aan zijn geboortejaar volgens de Chinese berekening.

Wie onder te teken van de hond zijn geboren, zijn eerlijk, vriendschappelijk en betrouwbaar. Ze zijn beschermend, grootmoedig in hun liefde en zijn zeer rechtvaardig. Zij zijn ook intuïtief, kunnen goed oordelen of mensen een goed karakter hebben en kunnen bijna onmiddellijk inschatten, hoe iemand is. Zij kunnen diplomatiek zijn, maar zij kunnen ook ontzettend scherp reageren. Zoals de hond zelf, zijn zij graag thuis, en hebben hun familie lief boven alles. Aan de andere kant kunnen honden overdreven reageren en hebben een hoge dunk van zichzelf. Niets is goed genoeg voor ze. Hun eeuwige zoektocht naar de juiste manier eindigt af en toe in een eetbui of de teleurstelling. De honden vinden het moeilijk om compromissen te sluiten en kunnen weigeren om iemand gelijk te geven.

Het karakteriseren van een persoon wordt bepaald door hun dier-teken en het geboortejaar. Het gevolg is, dat er vijf verschillende Honden-typen zijn:

Type Hond Geboortejaar Karaktertrekken
Bos Hond 1934, 1994 Oprecht, betrouwbaar, attent, begripvol en geduldig
Vuur Hond 1946, 2006 Intelligent, hardwerkend, eerlijk en oprecht
Aarde Hond 1958, 2018 Communicatief, serieus en voelt zich verantwoordelijk in het werk
Gouden Hond 1910, 1970 Conservatief, begeerlijk, voorzichtig en altijd bereid om anderen te helpen
Water Hond 1922, 1982 Dapper en zichzelf in het centrum zetten, zelfs schijnbaar egoïstisch;
Is vertrouwd in het omgaan met financiële problemen

Mensen, geboren in het Jaar van de Hond, zullen het goed doen als een zakenman, activist, opvoeder, maatschappelijk werker, raadsman, dokter, politieagent, wetenschapper, interieurontwerper, priester, non, liefdadigheid werknemer, verpleegkundige, rechter of advocaat. Honden worden vaak gezien als waardevolle werknemers, werken goed als lid van een team, en zijn ook in staat om een toegankelijke leider te worden.

jaar van de hond

Bronnen: malaysiasite.nl, wikipedia, beleven.org

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.