Een interessant artikel; De wetenschappelijke basis van acupunctuur.

Acupunctuur wordt geschaald onder de alternatieve geneeswijzen wat vaak weer wordt gelinkt aan ‘kwakzalverij’. Ik trof laatst een interessant artikel waarin wordt gepleit om acupunctuur als complementaire geneeswijze te zien. In dit artikel is te lezen op welke verschillende wetenschappelijke manieren deze stelling wordt onderbouwd.

Samenvatting uit het artikel:

Acupunctuur is een oude geneeswijze die al vele jaren in het westen wordt gebruikt en hier ook uitvoerig is onderzocht. Dit artikel presenteert actueel inzicht in de acupunctuur. Het behandelt de geschiedenis van de acupunctuur, onderzoek naar acupunctuur, klantentevredenheid en kosteneffectiviteit en de biologische basis van de acupunctuur. De bijgevoegde literatuurlijst laat zien dat er gedegen onderzoek is gedaan dat bewijs biedt voor het bestaan van het meridiaan systeem en de effectiviteit van acupunctuur als behandeling voor gezondheid.

Via onderstaande link is het gehele artikel te lezen.

http://www.tigweb.nl/TIG20_4_02_Keppel_Hesselink.pdf

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.